Klopni meningoencefalitis
torek, 23 maja 2023 / Objavljeno v Infektologija, Klopni meningoencefalitis
Klopni meningoencefalitis (KME) je resna nalezljiva bolezen, ki jo povzročajo virusi, ki se prenašajo s klopi. Ta članek prinaša celovite informacije o bolezni, njenih simptomih, zdravljenju, preventivi ter vlogi cepiva pri preprečevanju KME. Primeren je za vse, ki si želijo bolje razumeti in se zaščititi pred to potencialno smrtno nevarno boleznijo.
Poklicna bolezen
sreda, 17 maja 2023 / Objavljeno v Novice
Ta edinstven članek podrobno obravnava postopek ugotavljanja poklicne bolezni v Sloveniji, pravice delavcev in dolžnosti delodajalcev v tem procesu. Poudarek je na pomenu varnosti pri delu, zdravstvenem in invalidskem zavarovanju ter na vlogi različnih institucij in zdravstvenih delavcev. Namenjen je vsem, ki želijo razumeti, kako deluje sistem za zaščito zdravja delavcev na delovnem mestu.
medicinska sestra
petek, 12 maja 2023 / Objavljeno v Medicinske sestre, Novice
Dan medicinskih sester, praznovan 12. maja, je priložnost za priznanje ključne vloge, ki jo medicinske sestre igrajo v zdravstveni skrbi. Ta članek raziskuje pomembnost medicinskih sester, izzive, s katerimi se soočajo, in kako se njihova vloga razvija za prihodnost.
ADHD
ponedeljek, 08 maja 2023 / Objavljeno v ADHD, Psihiatrija
ADHD (motnja pozornosti s hiperaktivnostjo) je duševna motnja, ki povzroča nenavadno visoko raven hiperaktivnosti in impulzivnih vedenj. Ljudje z ADHD se lahko soočajo s težavami pri osredotočanju na eno nalogo ali pri sedenju na mestu. Motnja lahko vpliva na študij, delo, odnose in življenje doma.
NA VRH